Mijn manier van vandaag

Kraaybeekerhof
Heerlijk fris mijn dag beginnen. Vanochtend gestart met 5 km hardlopen. Vandaag is de opendag is bij Landgoed Kraaybeekerhof, de locatie waar ik mijn opleiding natuurvoedingskunde ga volgen.

Mijn 3-jarige opleiding start op 17 september 2015. Ik heb er heel veel zin in en wil het echt op ‘mijn manier’ doen. Echter weet ik nog niet helemaal wat die manier is?. Voor vandaag heb ik in ieder geval een goede start gemaakt. Ontspannen en relaxed zonder enige tijdsdruk ga ik de sfeer opsnuiven en ervaren!

Ik heb mijn iPad meegenomen zodat ik ‘mijn manier’ van vandaag kan noteren. Dit doe ik terwijl ik vooraan op het terrein van mijn opleiding in het restaurant op mijn lunch zit te wachten. Het kopje thee dat ik heb besteld wordt superleuk geserveerd! Een klein houten treetje bevat 6 weckpotjes met kruidenthee erin. Ik heb gekozen voor ‘bloemenmix met cassissmaak’! Het smaakt heerlijk!

Waarom een opleiding natuurvoedingskunde
Een tijdje terug zat ik met mijn vriendin Saskia gezellig wat bij te kletsen. Over hoe ’t nu gaat, waar ik nu sta en waar ik naartoe wil in het leven. Eigenlijk gaat het wel lekker met me, alles op de rit, alles loopt op rolletjes. Alleen mis ik een beetje verdieping/uitdaging/horizonverbreding… Saskia had net haar studie afgerond. Vandaar dat het onderwerp studie aangesneden werd. “Waarom ga jij geen studie doen? Ga iets doen wat je echt leuk lijkt.” “Tja ehhhh Sas…. Ik zou niet weten wat.”
Een aantal jaren terug heeft een oud-collega eens tegen me gezegd dat ik later als ik groot ben eens iets met coaching moet gaan doen. Dat is echt iets voor jou. Ik heb er toen wat lacherig over gedaan. Maar het zinnetje is altijd in mijn hoofd blijven hangen. Maar een invulling en raakvlak heb ik nooit gevonden. Ook op het moment dat Sas begon over die studie niet.
Dus ook de opmerking van Saskia parkeerde ik ergens in mijn hoofd.

Echter een paar dagen later kom ik in de natuurvoedingswinkel in Eindhoven en zie daar het boek ‘Vullen of Voeden’ liggen van Wilfred en Lily Genee. Ik ben al enige tijd bezig met de juiste voeding voor mijn lijf te zoeken en te eten. Helaas verdraag ik toegevoegde suikers of suikervervangers niet meer. Ik heb het boek aangeschaft en ben begonnen met lezen, vervolgens op internet aan het googlen en zo kom ik uiteindelijk bij een opleiding tot voedingskunde terecht. De twee zinnetjes die ver weg in mijn hoofd zitten komen samen! Wauw! Misschien is dit wel wat voor mij? Ehhh… Ja dit is het. Ik ga me specialiseren als voedingscoach! Het idee voelde heel goed. Het heeft nog een paar dagen in mijn hoofd gezeten voordat ik het deelde met mijn lief.  Hij was meteen enthousiasme! Dus daarna op zoek naar een geschikte opleiding.

En nu zit ik hier! Te lunchen in het restaurant dat voor aan het terrein ligt van Kraaybeekerhof.
Lunch
Ik was een paar maanden terug al hier geweest op de voorlichtingsavond. Maar toen was het donker. Het is een prachtig terrein, met mooie oude gebouwen waar les gegeven wordt. Een prachtige kruidentuin, moestuin, bloementuin en zelfs een eigen bijentuin met verschillende bijenvolken. Want naast theoretische vakken zijn er ook praktijkvakken.

Heel benieuwd. Ik heb er zin in 🙂

Deel dit bericht op:
Facebooktwitterlinkedin