Weer terug in het dagelijkse ritme!

Avond eten vangen…
Heerlijk drie weken zomervakantie! Alles gaat in een lager tempo. De dag is minder vol en alleen de dingen doen waar ik zin in heb. Yes! I love it!

Maar helaas, aan die drie weken komt ook een eind. ? Inmiddels ben ik al weer vol op aan het werk, heb ik het hardlopen weer opgepakt, loopt het huishouden op wieltjes en zelfs de voorbereiding op mijn studie die over een paar weken van start gaat begint al ergens op te lijken! Kortom, het dagelijkse ritme neemt zijn normale vorm weer aan! Heerlijk druk dus. 🙂

Geen 3 maar 6 R’s
Want ik heb gemerkt dat naast beweging en gezonde voeding een ritme in mijn drukke leven toch wel belangrijk is. De 3 R’s die voor mijn kinderen zo belangrijk lijken te zijn, zijn het voor mij ook.  Eigenlijk zijn het er 6 voor mij …. Rust, Regelmaat, Ritme, Routine, Ruimte, Rommel…..

Om met Rust te beginnen. Ik heb gewoon 8 uur slaap op een dag nodig, dan functioneer ik een stuk beter dan bij een gemiddelde van 6 uur. Gelukkig zijn de gebroken nachten veroorzaakt door mijn twee lieve schatten verleden tijd. Maar wel moet ik ’s avonds wat strenger tegen mezelf zijn. Want de volgende werkdag loopt mijn wekker om 6.30 af, zodat ik om 8.00 alweer op mijn werk paraat sta.

Regelmaat geeft weer Rust en zorgt voor een bepaald ritme wat daardoor weer als een routine aanvoelt. Maar een teveel aan Rust, Regelmaat en Routine zorgen er bij mij ook weer voor dat het Ritme langzaam saai wordt. Dus ontstaat er weer Ruimte voor nieuwe uitdagingen die vervolgens weer zorgen voor het doorbreken van mijn Ritme. En ineens is er weer die heerlijke chaos en Rommel om mij heen!

Ruimte! Er is weer Ruimte in mijn hoofd, Ruimte voor iets nieuws. Dat nieuws gaat een 3-jarige studie natuurvoedingskunde worden. En mijn blog ‘Marion’s Manier’ waarin ik vertel over mijn manier van gezond leven zonder suiker, ondersteund met recepten die ik dagelijks maak.

Dus je snapt het al na de 5e R komt er vast weer een periode van Rommel aan waardoor ik weer bij de 1e R beland……… 😀

Deel dit bericht op:
Facebooktwitterlinkedin