Geen cruesli, maar granula over je toetje of ontbijt

Granula mix
Granula mix

Heerlijk om over je kwark, yoghurt of havermout te strooien. Van die krokante Cruesli. Mijn kids zijn er dol op. Maar heb je wel eens gekeken hoeveel suiker er in die zakken zit!? Zou je voor de aardigheid eens moeten doen!

Het kan ook anders
Ik heb een suikervrije variant gevonden. En die vinden zelfs mijn kids heerlijk. Het enige nadeel daarvan is dat ik de portie die ik eerst voor mezelf maakte nu heb verdrievoudigd šŸ˜‰

Ingrediƫnten suikervrije granula
Ingrediƫnten suikervrije granula

Vind je de quinoa te prijzig dan kun je die overigens ook gewoon weg laten hoor. Ik kies voor biologische ingrediƫnten. Maar dat bepaal jij natuurlijk zelf.

Bereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden. Bakplaat bedekken met bakpapier.
Havermout, quinoa, quinoavlokken, quinoazaden, pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad en de gemengde noten mengen in een grote kom. (vooral als je de ingrediƫnten maal 3 doet zoals ik)
Voeg het appelsap en de olijfolie toe aan de mix. Goed door elkaar roeren anders krijg je klontjes en die worden niet lekker krokant.

Vervolgens verdeel je het mengsel op de bakplaat met bakpapier. Zorg ervoor dat de laag niet te dik wordt. De bakplaat gaat voor 10 minuten in de oven. Daarna hussel je de mix wat door elkaar en gaat het nogmaals in de oven voor 10 minuten. Let de laatste 10 minuten even op dat het niet te hard gaat. Dit kan per oven verschillen. Overigens de oven niet op grillen zetten. Dan gaat het mis kan ik uit ervaring zeggen šŸ™

De granula is goed als deze droog aanvoelt.

Laat afkoelen en plaats een nieuwe portie in de oven.
Als alles geroosterd is en afgekoeld mix je de rozijnen en abrikozen er door heen.

Ik bewaar de granula in een grote glazen weckpot.En strooi het liefst een handvol over mijn overnight oats met appel heen. Ik maak dit zo om de 3 weken. Overigens heeft het originele recept nog de toevoeging van honing. Maar dat mis ik er niet in. Het originele recept komt uit ‘Het voedselzandloper kookboek‘.

Yummie!

Deel dit bericht op:
Facebooktwitterlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *